Bij de realisatie van een nieuw ziekenhuis is niet alleen de gezondheidszorg van belang, maar ook de huisvesting van het personeel dat er werkt. Het is essentieel dat er voldoende en betaalbare woonruimte beschikbaar is voor het ziekenhuispersoneel, om ervoor te zorgen dat zij dichtbij hun werk kunnen wonen en een goede balans tussen werk en privéleven kunnen behouden. Het voordeel hiervan is dat het personeel snel op de werkplek kan zijn en er meer binding ontstaat met het ziekenhuis en de omgeving.
Om de impact op het milieu te verminderen, kunnen verschillende maatregelen worden genomen. Het gebruik van duurzame bouwmaterialen worden gestimuleerd, zoals hout dat afkomstig is uit beheerde bossen. Met 80 duurzame woningen op landbouwgrond zonder bestemmingswijziging krijgt de gemeenten Roosendaal de tijd om na te denken over permanente locaties voor woningen. Door de druk op de woningmarkt is er vaak weinig tijd om te overwegen waar permanente woningen kunnen worden gebouwd. Door tijdelijke huisvesting te bieden in een natuurlijke omgeving, kan de gemeente meer tijd nemen om grondig onderzoek te doen naar de beste locaties voor woningbouw.
Gelijkwaardigheid tussen mens en natuur
Natuur inclusief
Duurzame energievoorziening
Bosrijke leefomgeving
Waardebehoud voor de boer
Stikstofreductie
Er wordt ook gekeken naar de mogelijkheden om niet alleen ziekenhuis personeel maar ook andere woningzoekenden een plek te bieden in Rosendaal. Door starters en senioren groepen samen te voegen ontstaat er bovendien een gevarieerde woonomgeving met verschillende leeftijdsgroepen en leefstijlen. Voor een duurzame en circulaire toekomst leggen we bossen aan. Door de aanleg te integreren in de leefomgeving is het haalbaar om het bos zowel functioneel als economisch te gebruiken. Het verhoogt de biodiversiteit van de locatie en voor de toekomst is het een materialenbron om circulair te blijven bouwen.
Op deze manier ondersteunen we de circulaire ambities en werken we aan de toekomst van natuur, leefbaarheid en biodiversiteit.